Feyenoord wil Guidetti langer in Rotterdam houden

Feyenoord wil graag verder met John Guidetti. De 19-jarige Zweedse spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Manchester City, maar de Stadionclub wil zijn verblijf in Rotterdam verlengen. Guidetti maakte in zijn eerste maanden in Nederland grote indruk en scoorde al elf competitietreffers.

Technisch directeur Martin van Geel gaat woensdag op bezoek bij Guidetti's werkgever City. Onder meer de ontwikkeling van de jonge spits komt daarbij aan bod. "Het mag duidelijk zijn dat wij heel tevreden zijn", zegt Van Geel in het AD. "We zouden hem graag nog langer bij ons houden, maar natuurlijk verwacht ik niet dat daar deze week al uitsluitsel over komt."

Vooral de laatste weken steekt Guidetti in blakende vorm. Hij scoorde in vijf wedstrijden zeven doelpunten en deed afgelopen zondag nog FC Twente met een hattrick de das om. Guidetti's goede prestaties zijn in het buitenland ook niet onopgemerkt gebleven. Zijn zaakwaarnemer Per Jonssen schermt met de belangstelling van vijftien clubs uit Spanje, Duitsland en Italië.