Allegri ziet kansen tegen Arsenal

AC Milan werd vrijdag bij de loting voor de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Arsenal. Een goede loting, vindt coach Massimiliano Allegri.

"Arsenal is een team van ons niveau", reageert Allegri in de Italiaanse pers. "Het is een zware tegenstander die ver kan komen. We zullen er in februari echt klaar voor moeten zijn." Milan en Arsenal stonden in het voorjaar van 2008 voor het laatst tegenover elkaar. The Gunners schakelden de titelverdediger toen uit dankzij een 0-2 zege in San Siro.

Vorig seizoen werden de Italianen uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. "We hebben in het algemeen dus nog een appeltje te schillen met Engelse clubs. We willen er daarom alles aan doen om door te gaan naar de kwartfinales", vertelt directeur Umberto Gandini.

Landskampioen AC Milan staat momenteel derde in de Serie A, terwijl Arsenal de nummer vijf van Engeland is. De eerste wedstrijd tussen beide teams is op woensdag 15 februari in Milaan. De return in het Emirates Stadium staat gepland voor dinsdag 6 maart.