Holtby: "Stevens heeft de juiste snaar geraakt"

Onder Huub Stevens kijkt Schalke 04 weer naar boven. De Duitse club zit in een flow en werkt met vertrouwen toe naar de wedstrijd tegen aartsrivaal Borussia Dortmund van zaterdag.

"Huub Stevens heeft de juiste snaar bij ons weten te raken", verklaart middenvelder Lewis Holtby de goede vorm van Schalke. Op 15 oktober werd voor het laatst verloren. "Sinds onze laatste nederlaag staan we als elftal veel compacter. Het is momenteel voor iedere ploeg lastig om tegen Schalke 04 te voetballen. En voorin hebben we enorm veel kwaliteit."

Lewis zelf was in eerste instantie niet blij met de veranderingen die Stevens doorvoerde. Het talent kreeg een meer defensieve rol en was daar niet blij mee. "Ik heb aangegeven dat ik bij de nationale ploeg vaker in het vijandelijke strafschopgebied kan opduiken. Stevens is naar me toegekomen en zei te begrijpen wat ik bedoelde. Dat was voor mij erg fijn. Stevens is in de omgang dan ook prettig, heeft humor. Maar hij is ook autoritair als het nodig is. Deze eigenschap waarderen we bij Schalke 04."