2K laat Spec Ops: The Line-trailer los

2K Games heeft zojuist aangekondigd dat de releasedatum voor Spec Ops: The Line verschoven is van 2011 naar begin 2012. Dit spel zou eerst begin 2011 al in de winkels liggen, maar dit is niet echt gelukt. Spec Ops: The Line is een nieuwe shooter, die zal verschijnen voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Ook is er een nieuwe trailer uitgegeven waarin de reis van Captain Walker beschreven wordt.

"Dubai, met al zijn grandeur en rijkdom, vormt de perfecte achtergrond voor het diepgaande en complexe verhaal van Spec Ops: The Line. Dit streven past volledig in 2K's traditie om fascinerende verhalen, situaties en werelden te creëren om een agressief verhaal en omgeving neer te zetten die je in geen enkele andere game op de markt terugvindt," aldus Christoph Hartmann, president van 2K Games. "Weinig andere zaken dan oorlogsverhalen lokken zo veel emoties uit in onze cultuur. Spelers vechten zich door deze vijandelijke omgeving in Spec Ops: The Line, waarmee een rauwe en unieke videogame ervaring gecreëerd wordt."

In Spec Ops: The Line speel je met het personage Captain Walker. Walker is een U.S. Delta Force soldaat die op een missie is om de damned 33rd squad van de U.S. Infantry te redden. Het verhaal vindt plaats in Dubai, maar niet zoals we het kennen. Dubai is verwoest door een zandstorm. Hierdoor is Spec Ops: The Line 2K Games' eerste stap in de richting van het Modern Militar- genre. De game heeft beide goede kanten van het handelsmerk van 2K Games: diepgaande verhalen gecombineerd met veel keiharde actie. Hierdoor is het spel ingewikkelder dan alleen een simpel conflict tussen goed en slecht.