Pot: "Niet tevreden met tweede helft"

Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje, was na afloop niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg tegen de leeftijdsgenoten van Schotland (1-2). De nederlaag betekende het eerste verlies voor Jong Oranje in de huidige EK-kwalificatiereeks.

"In de rust zei ik tegen de spelers dat ze door moesten gaan zoals ze de eerste helft eindigden, maar er kwam niets van terecht", aldus Pot na afloop van de verloren wedstrijd. "Het stelde me zwaar teleur. Er is een hoop werk aan de winkel." Vooral de tweede helft was het aanzien niet waard. In februari gaat de ploeg op bezoek bij Schotland: "We zijn het aan onszelf verplicht daar voor revanche te gaan."

Dat Jong Oranje steeds in verschillende opstellingen opereert, is volgens Pot noodgedwongen: "Het hoort erbij bij een nationaal jeugdteam. het is lastig om in een vaste samenstelling spelen. Ik ben van mening dat spelers regelmatig moeten spelen om een plek in Jong Oranje te kunnen krijgen. Ik heb een keer een speler opgesteld die weinig in actie kwam bij zijn club en die kreeg na vijftig minuten kramp."