Ashley Greene wil geen vampier meer spelen

Twilight-actrice Ashley Greene wil voorlopig geen vampier meer spelen. "Ik denk dat het niet slim is voor mijn carrière", zegt de 24-jarige actrice tegen Novum Nieuws. "Maar misschien ooit weer in de toekomst."

Greene speelt in de fantasyfilmreeks Twilight de vampier Alice Cullen, de geadopteerde zus van hoofdpersoon Edward Cullen, een rol van Robert Pattinson. "Alice staat heel ver af van alle vampiers die je ooit hebt gezien of nog zult zien, dus als ik ooit nog een vampier speel, zal die totaal anders zijn dan mijn personage in Twilight."

Het laatste boek uit de Twilight-serie van Stephenie Meyer is in twee delen verfilmd. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 gaat woensdag in première. Het tweede deel komt eind volgend jaar uit. De twee films zijn in een keer opgenomen. "Ik ben blij dat de films is opgesplitst in twee delen, want dat maakt het afscheid nemen makkelijker. Nu volgen allerlei premières en gala's en zo word ik langzaam uit de Twilight-wereld begeleid."

Greene heeft gemengde gevoelens over het einde van de reeks, die in 2008 begon. "Ik zal nooit meer Alice spelen en dat is raar." Het afscheid is toch niet bitter voor de twintiger. "Ik heb veel plezier met haar gehad en kan haar met een gerust hart achterlaten."

De Amerikaanse Greene is druk bezig met haar acteercarrière. Ze is volgend jaar te zien in de horrorfilm The Apparition en de komedie LOL met Demi Moore. Daarnaast wordt ze het gezicht van modemerk DKNY. "Ik wil me nu op films storten, maar uiteindelijk wil ik wel meer leren over de modewereld."


Ashley Greene wil geen vampier meer spelen (Foto: Novum)