Brad Pitt wil stoppen met acteren

Brad Pitt heeft genoeg van acteren en wil nog maximaal drie jaar voor de camera staan. De 47-jarige acteur heeft nog geen concrete plannen, maar zegt graag achter de schermen te staan. "Ik houd echt van produceren, het ontwikkelen van verhalen en al die delen bij elkaar brengen," zegt hij tegen het Australische tv-programma 60 Minutes.

Het is niet de eerste keer dat Pitt aankondigt te stoppen met acteren. Hij zei twee jaar geleden ook al dat acteren meer iets is voor jonge mensen en dat hij de rollen die hij aangeboden krijgt, steeds minder interessant vindt.

Pitts plannen voor achter de camera zijn nog vaag. "Ik ben weggekomen met een paar scenario's, maar ben ook kwaad over een paar dingen", zegt Pitt over de films die hij al geproduceerd heeft. De Amerikaanse acteur wil de benoemde projecten niet specificeren. De eerste speelfilm die de acteur coproduceerde was The Departed in 2006.

De acteur is al jaren samen met Hollywoodster Angelina Jolie. Het stel heeft drie biologische en drie geadopteerde kinderen. Mogelijk wordt hun kroost nog uitgebreid. "Ik weet niet of we al klaar zijn."


Brad Pitt wil stoppen met acteren (Foto: Novum)