Johan Derksen in 'tenenkrommend' spotje

Woensdag is het reclamespotje met Johan Derksen van de Nederlandse Energie Maatschappij uitgekomen. In het spotje zit de besnorde voetbaljournalist in een talkshow-achtige omgeving, net zoals bij zijn RTL 7-praatprogramma Voetbal International.

Met de slogan 'Wakker worden mensen' probeert de voetbalanalist mensen over te halen om over te stappen van energiemaatschappij. Derksen zei eerder in Pauw & Witteman dat hij het puur voor het geld heeft gedaan. Reacties op sociale media zijn echter niet mals; de meeste kijkers vinden het een slecht reclamespotje.

"Johan Derksen reclame zien maken voor de Nederlandse Energiemaatschappij... daar gaat je geloofwaardigheid", bekritiseert WiljanB op Twitter. "RIP Johan Derksen", meldt Jeroen_L. "Derksen, jammer dit. Beetje reclame maken voor de Nederlandse Energie Maatschappij. ik zeg NIET doen!", twittert rvzrsd.

Op het FOK!forum is men ook weinig te spreken over de actie van Derksen: "Slechte reclame en ook dom van Derksen om zich hier voor te lenen", aldus Tarado. "Ik ging een beetje dood van binnen", zegt Mani89. Het nieuwsblog van Spitsnieuws spreekt zelfs van 'de meest tenenkrommende reclame van het jaar 2011'.

Nomineer hier de reclamespot voor de Loden Leeuw 2011.


Johan Derksen in 'tenenkrommend' spotje