Harry Potter-makers mogen naar huis

De gameontwikkelaars verantwoordelijk voor verschillende games rond de Harry Potter-films worden ontslagen. Dan is het plan van uitgever EA. De Britse gamestudio EA Bright Light zou gesloten moeten worden om kosten te besparen en productieschema's te stroomlijnen.

De informatie is afkomstig van een reportage van de website Gamesindustry. De uitgever zou de intentie hebben werknemers elders binnen het bedrijf een positie aan te bieden. In het Engelse Guildford heeft de gamegigant niet alleen EA Bright Light, maar ook Criterion gevestigd. Criterion is verantwoordelijk voor de raceserie Burnout. Daarnaast heeft het bedrijf nog twee kantoren in Ierland.

EA Bright Light is niet de eerste gamestudio die in het Verenigd Koninkrijk de deuren zou moeten sluiten. Vorig jaar sloot Activision de deuren van Bizarre Creations, onder meer verantwoordelijk voor Project Gotham Racing. Disney Interactive sloot deze zomer Black Rock Studios uit Brighton.

Grote gamebedrijven zijn zoekende naar nieuwe manieren om geld te verdienen met games. Zo kiest Disney voor het maken van goedkope telefoongames en gratis webspelletjes, terwijl gamegiganten als Ubisoft, THQ en Electronic Arts nieuwe studio's openen in Canada vanwege het belastingvoordeel.


Harry Potter-makers mogen naar huis