Ecclestone wil in Zuid-Afrika en Mexico racen

Als het aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone ligt dan keren Zuid-Afrika en Mexico terug op de kalender. In beide landen werd in het verleden al eens geracet met F1-bolides, maar verdwenen de wedstrijden van de kalender. Nu is er hernieuwde belangstelling voor de koningsklasse van de autosport.

Dit jaar is India nieuw op de Formule 1-kalender, in 2012 is er de terugkeer naar de Verenigde Staten en in 2014 is Rusland aan de beurt voor het organiseren van een race. "Na Rusland wil ik graag terugkeren naar Zuid-Afrika en Mexico. Beide landen proberen wat van de grond te krijgen. Griekenland wil ook graag Formule 1 hebben. De Duitsers gaan ze daarvoor geld lenen," zei Ecclestone tegen The Independent.

De Brit vertrouwt er op dat na de afgelasting van dit jaar Bahrein volgend jaar weer gewoon aangedaan zal worden. "Ik heb de Bahreini gisteren gesproken en ze hebben me gezegd dat alles goed komt. Ik hoop voor ze dat ze alles op orde krijgen. Niet voor ons, maar voor henzelf."

De race was voor dit seizoen de openingsrace, maar door alle onrust werd de Grand Prix afgelast. Een poging om de race alsnog te houden liep op niets uit. Desondanks loopt de Formule 1 geen inkomsten mis. "Ik denk niet dat we verlies draaien dit jaar. Ik denk dat we kiet draaien omdat we betaald hebben gekregen van Bahrein. Ik heb ze gezegd dat ze hun geld terug zouden krijgen, waarop ze zeiden dat ik me daar niet druk over hoefde te maken."