Guidetti: "Feyenoord toont veel respect"

John Guidetti maakte zondagmiddag zijn debuut voor Feyenoord tegen NAC Breda. De Zweed was direct trefzeker in Breda (1-3). Guidetti kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen en mocht kort voor tijd een penalty nemen.

De Zweedse huurling van Manchester City faalde niet vanaf elf meter. Het was een goede binnenkomer voor Guidetti. "Het is belangrijk voor het team en het wedstrijdverloop dat ik scoor. Het is ook mooi dat ik de strafschop mocht nemen", aldus de aanvaller tegen Eredivisie Live.

De Zweedse jeugdinternational voelt zich thuis in Rotterdam. "De spelers en de trainer (Ronald Koeman, red.) zijn fantastisch. Ze tonen veel respect voor mij. Ik ben erg blij met deze club", zei Guidetti. Een andere debutant voor Feyenoord wist ook te scoren tegen NAC. Middenvelder Otman Bakkal, op huurbasis overgekomen van PSV, maakte de gelijkmaker voor Feyenoord.

"Het ging heel erg lekker, ook omdat we winnen natuurlijk. Ik had het gevoel, vooral in de rust, dat we hier met een zege weg konden gaan. Uiteindelijk was het nog tot de 3-1 spannend. We speelden wel onrustig en het was voor mij ook even wennen", aldus Bakkal. "Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met ons. We winnen en ik scoor. Het kan niet beter."