[DTM] Uitslag race Brands Hatch

Martin Tomczyk heeft op een nat Brands Hatch de DTM-race op zijn naam geschreven. De Audi-coureur bleef in Engeland Mattias Ekström en Edoardo Mortara voor. Renger van der Zande werd vijftiende. Omdat kampioenschapsleider Bruno Spengler slechts zevende werd nam Tomczyk de leiding in het klassement weer over, met een punt voorsprong op Spengler.

Mike Rockenfeller mocht de race van poleposition beginnen, maar lang lag hij niet aan de leiding, omdat Tomczyk goed raad wist met de natte omstandigheden en binnen tien ronden opklom van de vijfde naar de eerste plaats. Ekström was de enige die de Duitser nog bij kon houden, maar telkens wanneer de Zweed te dicht bij kwam wist Tomczyk het gat weer te vergroten.

Rockenfeller was niet gelukkig in zijn race. Hij zag eerst Tomczyk en Ekström voorbij snellen, waarna hij bij de Paddockbocht ook nog Mortara voorbij moest laten. Een uitstapje door het gras en een spin dankzij Ralf Schumacher deed hem uiteindelijk terugvallen tot de zesde plaats, achter Jamie Green en Schumacher. Hiermee bleef hij wel Spengler voor die zich niet kon herstellen van een achtste plaats in de kwalificatie.

De volledige uitslag van de race kan hier worden gevonden. De stand in het kampioenschap staat hier.