Alguersuari: "Toro Rosso groeit als team"

Jaime Alguersuari vindt dat er nog veel rek zit in de prestaties van Scuderia Toro Rosso. De Spanjaard rijdt nu voor het derde jaar bij het Italiaanse team dat onder de paraplu van Red Bull valt. Hij wil steeds doorgroeien als coureur en verwacht dat zijn team hetzelfde doet nu het sinds vorig jaar weer een zelfstandig constructeur is.

"Toro Rosso wordt als team steeds beter. Het is eigenlijk pas het tweede jaar dat we volledig zelfstandig zijn en het kost natuurlijk veel tijd om verder te groeien als team, maar ik heb echt het gevoel dat we vooruitgang maken. Zowel mijn teamgenoot Sébastien Buemi als ikzelf hebben dit jaar namelijk goede resultaten behaald. Ondanks dat we ons doorgaans als zeventiende en achttiende kwalificeren, hebben we toch al 22 punten gescoord. We staan daarmee op de achtste plaats in het WK en boven het team van Williams, wat toch een veel groter en meer ervaren formatie is," zei Alguersuari.

"Ons doel voor de rest van het jaar is dan ook om de achtste plaats vast te houden, hoewel we ook stiekem nog een plaatsje omhoog kijken. We verwachten het eigenlijk niet, maar het zou toch wel heel cool zijn als we ook nog voor Force India eindigen," zei de Spanjaard die weet dat het een lastige opgave zal gaan worden.

"Ik wil als coureur elke dag beter worden en heb ook het idee dat ik sinds mijn debuut progressie heb gemaakt. Net als elke andere coureur wil ook ik de beste rijder op de grid worden. Daarnaast wil ik voor het beste team rijden en de beste auto hebben. Ik wil namelijk niet simpelweg meerijden, ik wil winnen," zei Alguersuari die twee jaar geleden op mocht komen draven als vervanger van Sébastien Bourdais. Hij houdt zich niet met zijn Formule 1-toekomst bezig, omdat er dit seizoen nog van alles kan gebeuren en verwacht wordt dat Toro Rosso de coureurs voor 2012 pas laat zal gaan bevestigen.