Haase baalt van nederlaag

Robin Haase werd in de halve finale van het ATP-toernooi in Winston-Salem in de halve finale uitegeschakeld. De Nederlander werd met 3-6, 7-6 (7) en 7-6 (6) de voet dwars gezet door de Fransman Julien Benneteau. Hij baalt van de wedstrijdpunten die hij heeft laten liggen in deze wedstrijd.

"Dit is een lelijke nederlaag. Ik had de wedstrijd in twee sets kunnen winnen, dus dit is wel frustrerend. Maar het was ook knap van hem dat hij bleef doorgaan. Hij heeft al veel wedstrijden achter de rug," zei Haase die voor de tweede maal in zijn loopbaan verloor van Benneteau. De Fransman had zich in Winston-Salem door de kwalificaties heen gevochten.

"Toen ik in de tweede set de leiding nam, dacht ik eigenlijk dat hij zou opgeven. Hij was over zijn schouder en benen aan het wrijven en het leek er echt op alsof hij heel erg moe was. Toen zakte bij mij de concentratie weg. Ik sloeg de ballen niet meer goed en liet hem terugkomen in de wedstrijd. In de derde set gebeurde hetzelfde. Ik stond 5-2 voor en gaf het toch uit handen," zei de Nederlander.

Haase won eerder deze maand het ATP-toernooi in Kitzbühel en heeft zich via Winston-Salem voorbereid op de US Open die komende maandag van start gaan. In de eerste ronde in New York is de Portugees Rui Machado zijn tegenstander.