BBC: Senna vervangt Heidfeld bij Renault

Volgens de Britse zender BBC is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen Lotus Renault GP en Nick Heidfeld. De Duitse coureur zou in ieder geval bij de Grand Prix van België worden vervangen door Bruno Senna, maar de BBC verwacht dat dit ook in de zeven races die nog volgen het geval zal zijn.

Heidfeld werd door Renault dit jaar aangesteld als vervanger van de geblesseerde Robert Kubica. De Duitser kende een goede seizoensstart waarin hij onder meer een podiumplaats pakte. Daarna werd het wat minder met de Franse renstal, maar de coureur wist toch nog her en der punten te scoren. In het kampioenschap staat Heidfeld momenteel achtste, twee punten voor teamgenoot Vitaly Petrov.

Heidfeld lag onder vuur bij Renault omdat hij de leidersrol niet goed genoeg zou vervullen en hij niet optimaal zou presteren. Daarom wordt hij nu volgens de BBC opzij geschoven voor Senna die al testrijder voor het team was. De 27-jarige neef van wijlen Ayrton Senna neemt naar verluidt enkele miljoenen aan sponsorgeld mee voor het racestoeltje.

Senna maakte vorig seizoen zijn Formule 1-debuut voor Hispania Racing, maar verliet dat team na een moeizaam jaar. Door een testrol bij Renault te accepteren hoopte hij zich weer in de kijker te spelen en aan racen toe te komen. Deze kans wordt hem nu geboden. De Braziliaan mocht eerder dit jaar al een dag rijden tijdens de wintertests en kwam bij de afgelopen Grand Prix van Hongarije al opdraven voor een vrijdagtraining, tenkoste van Heidfeld.