De klassen in Warhammer 40K: Space Marine in actie

THQ heeft een video uitgebracht met daarin een korte impressie van de klassen in Warhammer 40,000: Space Marine. Twee teams van acht spelers elk vechten tegen elkaar in een potje multiplayer. Je kunt kiezen of je aan de zijde van de Space Marines of de slechte Chaos Marines wilt strijden. 

Er zijn drie klassen:

  • Tactical Marine / Chaos Space Marine: De Tactical Marine is een allrounder. Hij is in staat zijn mannetje te staan in vuurgevechten en melee combat. Deze klasse heeft toegang tot elk geweer in het spel maar heeft de beschikking over een beperkt aantal specialistischere wapens voor lange en korte afstand.
  • Devastator Marine / Havoc Chaos: Deze klasse is vooral gespecialiseerd in lange afstand. Hij is zwaar gepantserd en heeft toegang tot de wapens voor lange afstand, inclusief snipergeweren en zware machinegeweren.
  • Assault Marine / Chaos Raptor: De close combat-specialist in het spel. Hij is in staat om snel te springen in een gevecht door de op zijn rug gemonteerde jumppack en hanteert de meer krachtige close combat-wapens.

Er zijn tot nu toe twee multiplayermodi bekend: deathmatch en een modus waar je zo veel mogelijk stukken grond moet veroveren. Je krijgt ervaring voor het doden of helpen bij het doden van tegenstanders, waardoor je in level stijgt. Er zijn ook challenges met verschillende wapens om perks voor wapens of armor te verkrijgen om zo je personage aan te passen.

Warhammer 40,000: Space Marine komt 9 september uit in Europa voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.