Vettel: "Het zal lastig worden"

Red Bull Racing domineerde met Sebastian Vettel een groot deel van de eerste helft van het Formule 1-seizoen 2011, maar hieraan lijkt nu een einde te zijn gekomen. De Duitser bleef vandaag in Hongarije in de tweede vrije training steken op plaats vijf en denkt dat net het lastig wordt om de McLarens en Ferrari's van zich af te houden dit weekend.

"Ik voelde me wel goed in de auto, maar we zijn hier niet zo sterk als vorig jaar," zei Vettel die weet dat een herhaling van de dominantie van vorig jaar en van eerder dit seizoen lastig zal worden. "Het zit allemaal dicht bij elkaar en Ferrari en McLaren zijn erg snel, dus wij moeten ons verbeteren en ervoor zorgen dat we ook vooraan mee kunnen doen."

De Duitser moest vandaag de beide McLarens, de Ferrari van Fernando Alonso en zijn Red Bull-teamgenoot Marc Webber voor zich dulden. De regerend wereldkampioen weet dat ook op de Hungaroring de banden weer doorslaggevend zullen zijn. "Het belangrijkste is dat we ze zo managen dat ze het zowel tijdens een enkele snelle ronde als tijdens een lange stint goed doen, zonder dat ze overmatig slijten. Maar het zal lastig worden," zei Vettel over een mogelijke zege.