'Nieuwe iPhone meer dan flauwe update'

De volgende versie van de iPhone wordt meer dan een kleine update van de ingebouwde hardware. Volgens de techwebsite Boy Genius Report krijgt de nieuwe versie van de smartphone een compleet vernieuwd design. Officiële bevestiging is er niet. Apple zwijgt hierover, zoals gebruikelijk, in alle toonaarden.

Dat een nieuwe iPhone in productie is, blijkt wel uit bronnen van het weblog AppleInsider. De productie van de nieuwe iPhone zou in augustus van start gaan. Daarnaast zou Apple volgens het weblog werken aan een goedkope versie van de iPhone.

De overstap van de iPhone 3G naar de 3GS twee jaar geleden zat 'm in de ingebouwde hardware en was aan de buitenkant niet te zien. Dat zou met de nieuwe iPhone moeten veranderen. Zo beweren Amerikaanse bronnen dat de nieuwe iPhone aan de bovenkant dikker is dan aan de onderkant. Ook zou het scherm nagenoeg geen rand meer kennen.

Algemeen wordt verwacht dat Apple in september, wanneer het normaal gesproken een nieuwe serie iPods onthult, de nieuwste iPhone voor het eerst toont.