Holland Festival trekt fors meer bezoekers

De meer dan 150 voorstellingen en concerten tijdens het Holland Festival in Amsterdam hebben de afgelopen 26 dagen ruim 86.000 bezoekers getrokken. Dat is ruim 23 procent meer dan vorig jaar, toen waren het er bijna zeventigduizend. De 64e editie wordt zondagavond afgesloten met een concert van de Libanese zangeres Fairouz.

Vooral de musical Fela, de dansvoorstelling Nya, de concerten van The National en dat van Fairouz zorgden voor een 'breed en gevarieerd' publiek. De artistieke kwaliteit was volgens de organisatie van het hoogste niveau.

Het Holland Festival vond plaats op veertien locaties in Amsterdam waaronder het Muziekgebouw aan 't IJ, de Stadsschouwburg, Carré, Het Muziektheater, Frascati en de Westergasfabriek. Honderden kunstenaars, acteurs, dansers, musici en figuranten uit landen uit de hele wereld traden hier op.

Publieksfavorieten waren de locatietheatervoorstelling Before I Sleep van de Engelse theatermaker Tristan Sharps, Fela, het muziektheaterstuk Une flûte Enchantéein, Un Tramway, De Russen van Toneelgroep Amsterdam, de jonge dansklassieker The Show must go on en de opera's Dionysos en Jevgeni Onjegin.

Een festival van deze omvang en variëteit zal met de voorgenomen bezuinigingen in de komende jaren waarschijnlijk niet meer te realiseren zijn, meldt het festival.