Serena Williams struikelt over Zvonareva

De rentree van Serena Williams in Eastbourne is na twee partijen geëindigd. De Amerikaanse was woensdag niet opgewassen tegen Vera Zvonareva, de nummer drie van de wereld: 3-6, 7-6 (5) en 7-5. De Russische neemt het in de kwartfinale op tegen Samantha Stosur.

Na een relatief simpele winst in de eerste set had Serena een break voorsprong in het tweede bedrijf, maar kon ze het niet afmaken. In de derde set liep de voormalig nummer een van de wereld lang achter de feiten aan. Ze maakte in de tiende game nog wel gelijk, maar Zvonareva sloeg opnieuw toe om op eigen service de klus te klaren.

Naast Serena Williams raakte het toernooi in Eastbourne ook de als vierde geplaatste Francesca Schiavone kwijt. De Italiaanse, twee weken geleden nog verliezend finaliste op Roland Garros, verloor van Agnieszka Radwanska uit Polen: 6-3 en 6-2.

Eerder op de dag bereikte Venus Williams wel de kwartfinale. Dat deed de oudste Williams-zus door Ana Ivanovic overtuigend met 6-3 en 6-2 te verslaan. Victoria Azarenka (3) was met 6-1 en 7-6 (0) de Britse Elena Baltacha de baas, terwijl Stosur (7) met 6-3 en 6-2 te sterk was voor de Servische qualifier Bojana Jovanovski.