'Kinect leidt tot nieuwe gamesoorten'

Over twee jaar zijn er dankzij Kinect totaal nieuwe gamegenres geïntroduceerd. Dat beweert studiobaas Dan Greenawalt van Turn 10 Studios. Dit jaar verschijnen de eerste spellen die gamers met hun stem en lichaamsbewegingen kunnen besturen.

"Het verzinnen en ontwikkelen van een idee tot een spel is niet binnen zes maanden gebeurd, daar gaan enkele jaren overheen", verklaart Greenawalt de langzame ontwikkeling van nieuwe Kinect-spellen. Greenawalt werkt met zijn gamestudio aan het racespel Forza Motorsport 4, waarin gamers dankzij hoofdbewegingen om zich heen kunnen kijken tijdens het racen.

Met de komst van spellen als Kinect Star Wars en Kinect Disneyland Adventures krijgen de zwaai- en springgames dit najaar meer mogelijkheden. Grote producties als het schietspel Ghost Recon Future Soldier en het ruimteavontuur Mass Effect 3 introduceren de komende twaalf maanden stemcommando's voor de Kinect-camera.

Kinect is sinds vorig najaar beschikbaar op de markt. Vooralsnog is de besturing van de spellen voor de Xbox 360-camera beperkt tot simpele bewegingen als zwaaien en springen.