'Roepen en zwaaien naar advertenties op Xbox 360'

Microsoft is bezig om reclames aan te sturen met bewegingen. Dat blijkt uit een patentregistratie van NuAds die ontdekt is door de website Techie Buzz. Met NuAds kunnen consumenten met een spelcomputer en sensoren de interactie aangaan met advertenties door stemcommando's te geven en lichaamsbewegingen temaken.

Waar Microsoft NuAds precies voor gaat gebruiken is op dit moment niet bekend. Kinect, de bewegingsgevoelige camera voor de Xbox 360, lijkt de belangrijkste gegadigde te zijn om de technologie achter NuAds te ondersteunen.

Vorige week presenteerde Microsoft mogelijkheden om de Xbox 360 via Kinect met de stem te besturen. Daarnaast maakte de softwareproducent bekend dat de Xbox 360 dit najaar een nieuwe interface krijgt. Na een update van het besturingssysteem kan de Xbox 360 dan via controller, stem en lichaamsbeweging aangestuurd worden.

Volgens Techie Buzz zou NuAds een concurrent moeten worden van de iAds van Apple. Via iAds kunnen reclames aangestuurd worden met vingerbewegingen op het aanraakscherm van bijvoorbeeld de iPhone of iPad.