'Málaga haalt ook Mathijsen binnen'

Na Ruud van Nistelrooy lijkt ook Joris Mathijsen zijn loopbaan te vervolgen bij Málaga. Franse, Spaanse en Duitse media weten te melden dat de Nederlandse verdediger een tweejarig contract zal ondertekenen bij de Spaanse club.

Mathijsen, die ook in de belangstelling van Ajax en Espanyol stond, mocht weg bij zijn huidige ploeg Hamburger SV. Voor de Duitse ploeg kwam hij 147 keer in actie. De laatste jaren groeide hij in Duitsland op tot een volwaardig international bij Oranje. In eigen land kwam Mathijsen uit voor Willem II en AZ.

Mathijsen, die komende zaterdag met zijn vriendin Christel in het huwelijksbootje stapt, zal na Van Nistelrooy, oud-Bayern-verdediger Martin Demichelis en Nachu Monréal (Osasuna) alweer de vierde aankoop zijn van Málaga. De ploeg eindigde vorig seizoen als elfde in de Priméra División.

Beide Nederlanders zouden in eigen land hun debuut kunnen maken voor de Spaanse club. Málaga gaat volgende maand op trainingskamp in Nederland en speelt dan oefenduels tegen Feyenoord, FC Utrecht en Roda JC.