Borlée faalt op 400 meter, Wariner wint

Hardloper Kevin Borlée is er niet in geslaagd de 400 meter te winnen bij de Diamond League-wedstrijden in New York. De 23-jarige Belg ging furieus van start, maar blies zichzelf op in de slotfase en werd uiteindelijk zesde in 45,86 seconden. De Amerikaan Jeremy Wariner (45,13) ging met de zege aan de haal in het Icahn Stadium.

De top drie op de 400 meter eindigde binnen 0,04 seconden van elkaar. Wariner was slechts driehonderdste van een seconde sneller dan de Jamaicaan Jermaine Gonzales, die beslag legde op het zilver. Rondell Bartholomew uit Grenada pakte brons in 45,17 seconden.

Bij de 400 meter horden ging het goud naar Javier Culson. De Puerto Ricaan klokte in New York een tijd van 48,50 seconden en was daarmee vijfhonderdste van een seconde sneller dan Bershawn Jackson uit de Verenigde Staten. De Brit David Green (49,07) pakte brons.

Romain Mesnil won het onderdeel polsstokhoogspringen. De Fransman ging in New York over 5,52 meter en verwees Brad Walker naar het zilver. De Amerikaan passeerde dezelfde hoogte als Mesnil, maar had daar meer sprongen voor nodig. Mesnils landgenoot Jérôme Clavier (5,42) pakte brons.