'Inter wil Bendtner verlossen van Arsenal'

Internazionale is volgens Sky Sports bereid om Nicklas Bendtner over te nemen van Arsenal. De Deen heeft een transferverzoek in gediend bij The Gunners. Bendtner voelt zich niet gelukkig bij Arsenal, waar hij vooral bankzitter is achter eerste spits Robin van Persie. Inter zou interesse hebben getoond in de Deens international. Bendtner zou in Milaan de concurrentie moeten aangaan met onder meer Samuel Eto'o, Diego Milito, Giampaolo Pazzini.

De 23-jarige spits doorliep de jeugdopleiding bij Arsenal, maar wist in de hoofdmacht nooit een basisplaats af te dwingen. Bendtner kwam sinds zijn debuut in 2005 tot meer dan honderd duels voor Arsenal, maar daarin was hij vooral invaller. De aanvaller vindt het nu tijd om te vertrekken.

Na een huurperiode bij Birmingham City in 2006/07 werd hij door Arsenal teruggehaald, maar sinds zijn terugkeer bleef hij tussen de basiself en de bank pendelen. Behalve Inter zou ook het Turkse Besiktas belangstelling hebben getoond voor Bendtner, die 38 interlands heeft gespeeld.