Zuidam verruilt RBC voor Katwijk

Jordy Zuidam verruilt het failliete RBC Roosendaal voor zaterdagtopklasser Katwijk. De aanvoerder van de Roosendalers tekent een tweejarig contract bij Katwijk. Zuidam, die door Go Ahead Eagles werd verhuurd aan RBC, was transfervrij.

De dertigjarige Utrechter debuteerde in het seizoen 1998/99 in het betaald voetbal namens FC Utrecht. Na een tussenstap bij Go Ahead Eagles keerde Zuidam weer terug bij Utrecht, om vervolgens in 2005 naar FC Zwolle te vertrekken. De middenvelder koos in 2008 voor een rentree bij Go Ahead Eagles. Afgelopen seizoen kwam hij dus op huurbasis uit voor RBC Roosendaal. Zuidam speelde 266 competitiewedstrijden als prof, waarin hij veertien keer wist te scoren.

Zuidam had nog opties om verder te gaan in het profvoetbal, maar geeft de voorkeur aan zijn maatschappelijke loopbaan. Die kan hij beter combineren met het spelen in de Topklasse. Het ambitieuze Katwijk eindigde vorig seizoen als vierde in de zaterdagtopklasse en heeft zich de laatste maanden danig versterkt.