Mascherano: "Niet alles op Messi"

Javier Mascherano hoopt dat Argentinië voor het eerst sinds 1993 de Copa America kan winnen. Maar niet alles moet afhangen van zijn Barcelona-ploeggenoot Lionel Messi.

Het Argentijnse team gaat als thuisland samen met mede-organisator Brazilië als favoriet het toernooi in. Volgende maand begint de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika.

"Voor veel van ons is dit een belangrijk toernooi, omdat we veel klappen hebben gekregen en daar niks voor terugkregen. Dit is een goede kans om dat goed te maken, de fans te plezieren en onszelf blij te maken. Het is een mooie kans om die titel te winnen", zei Mascherano tegen Marca.

Lionel Messi is een van de sterspelers van Argentinië, maar niet de enige speler, benadrukt Mascherano. "Leo is de beste, maar hij wil dat we hem gewoon als één persoon behandelen. Hij wil gewoon graag lekker voetballen."

"Hij geeft je een voordeel. Het team is bereid om hem heen te spelen, maar hij kan niet alles zelf doen. Lionel wordt hopelijk niet onze verlosser. Wij moeten een team zijn."