Jordania blijft miljoenen in Vitesse steken

Merab Jordania kwam met veel bombarie bij Vitesse, maar de resultaten bleven uit. Toch heeft de Georgiër beloofd Vitesse met zijn geld naar een hoger plan te trekken.

Dit stelt directeur Paul van der Kraan vast in gesprek met De Telegraaf. Hij heeft van Jordania de belofte gekregen dat hij geld in de club blijft steken. "Het voetbalbedrijf Vitesse moet gezond zijn. Jordania zei tegen mij: Ik ben niet van plan hier binnen een paar jaar weg te gaan. De club is het belangrijkste dus zeg maar hoe je het wil hebben. Ik laat zien dat ik geen vluchtige voorbijganger ben."

Van der Kraan heeft harde afspraken gemaakt met Jordania over de financiën:
- Zo zal de club op 15 juni een begroting met een tekort inleveren, maar met een geschreven garantie van Jordania dat hij de kosten op zich neemt.
- Verder zorgt hij twee keer per jaar ervoor dat er een paar miljoen op de bank staat.
- Hij geeft de club een trainingsaccomodatie van 8 miljoen euro.
- Hij heeft de spelersfondsen opgekocht en gaat de leningen versneld aflossen, zodat de club in 2013 geen schulden meer heeft.
- Jordania heeft met een financiële injectie het aandelenkapitaal vergroot.

De directeur weet verder dat het geld van Jordania schoon is, ondanks eerdere aantijgingen. "Dat onderzoek is door de KNVB gebeurd en door ons zelf gedaan. De KNVB wilde de zekerheid van de garantie onderbouwd hebben. Is ook gebeurd. En wij merken dat alles volgens afspraken binnenkomt."

De droom van de Champions League is wel iets naar beneden bijgesteld, meldt Van der Kraan. "We willen een topclub worden, maar je kunt ook een topclub zijn in de top vijf van Nederland. Laten we dat eerst proberen. Komend jaar het linkerrijtje, dan weer een aantal plaatsen hoger en dan een plek in de top vijf."