Van den Brom: "Kapot gelachen om Frank"

John van den Brom weet nog goed hoe Frank de Boer zijn eerste dagen als jeugdtrainer doorstond. "Hij stond meteen te schreeuwen tegen die gasten. Ik heb me kapot gelachen."

Toen Van den Brom nog hoofd opleidingen bij Ajax was, belde hij De Boer die destijds in Qatar zijn spelerscarrière aan het afbouwen was. "Frank zou beginnen met de D1-pupillen. Jongens van twaalf jaar, maar hij ging aan de slag alsof de volgende dag de finale van de Champions League moest worden gespeeld", vertelt Van den Brom in Voetbal International.

"Joh, laat gaan, dacht ik. Frank stond meteen te schreeuwen tegen die gasten. Ik heb me kapot gelachen. Toen hij me vroeg hem te helpen, zijn we twee groepjes gaan maken. Bij mij liep het als een trein. Na afloop zei Frank: 'Dan keek ik naar jou en alles ging goed. Jij deed lekker mee, er werd gelachen. Bij mij lukte dat totaal niet."

"Daar had hij moeite mee, die switch moest hij nog maken. Geweldig om te zien", herinnert Van den Brom zich. "Mooie gozer, Frank. Wat hij dit seizoen bij Ajax heeft gepresteerd met de jongens die ik ook nog ken, daar kan ik van genieten."