RBC heeft goede hoop op laatste strohalm

RBC Roosendaal zou morgen het faillissement aanvragen, maar de noodlijdende club heeft goede hoop dat een groep sponsoren uitkomst biedt. Dit is noodzakelijk geworden, omdat de gemeente vorige week niet garant wilde staan voor een bedrag van één miljoen euro.

"De gesprekken lopen nog altijd. Als we er geen vertrouwen meer in hadden, dan waren we er al lang mee gestopt", zei crisismanager Ad van Alebeek tegen Voetbal International. "Een aantal partijen die we bij het project willen betrekken was een lang weekend weg. Vandaar dat we maandag verder gaan praten. We doen er alles aan om de deadline van 12:00 uur te halen."

"Hoewel het inmiddels kort dag wordt, heb ik er nog altijd vertrouwen in", aldus Van Alebeek, die bevestigt dat geldschieters tot dinsdagochtend de tijd hebben om RBC te redden. "Dat klopt inderdaad, Als RBC maandag om 12:00 uur het faillissement aanvraagt en wij hebben om 15:00 uur alsnog het benodigde geld, dan kan de club gewoon verder. Toch is die spanning niet goed."

"Morgen praat directeur Jeffrey Kooistra het personeel bij en het zou fijn zijn als hij dan al duidelijkheid kan scheppen. We doen er alles aan om zo snel mogelijk met een passend antwoord te komen", besluit de crisismanager. Het is niet duidelijk om welke sponsoren het gaat. Advocaat Hans van Oijen zei dat er 1,6 miljoen euro nodig is om de profclub uit Roosendaal te redden.