RBC Roosendaal vraagt faillissement aan

Voetbalclub RBC Roosendaal zal haar faillissement aan gaan vragen. Dit is de uitkomst van een vergadering die de aandeelhouders van de club uit de Jupiler League dinsdag hadden. RBC is er niet in geslaagd om voldoende financiers aan te trekken om de schulden te kunnen herstructureren.

De laatste hoop voor RBC was gevestigd op de gemeente Roosendaal, maar de gemeenteraad wilde niet garant staan voor een bedrag van 1 miljoen euro zodat de club kon blijven bestaan. Hierop is gisteren besloten om de stekker uit de noodlijdende club te trekken en de spelers en het overige personeel in te lichten. Naar verwachting zal het faillissement op 7 juni uitgesproken gaan worden.

Op sportief vlak wist RBC het vege lijf dit seizoen op het nippertje te redden. De club ontsnapte op de laatste speeldag aan degradatie uit de Jupiler League. Dat ging ten koste van Almere City, dat bij het verdwijnen van RBC waarschijnlijk alsnog in het betaalde voetbal actief mag blijven.

RBC werd in 1912 opgericht en hoopte volgend jaar het honderdjarig bestaan te kunnen vieren. De grootste sportieve successen beleefde de club tussen 2002 en 2006, toen het vier jaar op rij in de Eredivisie speelde. Een twaalfde plaats in het seizoen 2003/04 was het beste resultaat.