Massa wil extra straf voor Hamilton

Felipe Massa zag vandaag in de Grand Prix van Monaco de finishvlag niet. De Braziliaan werd halverwege de wedstrijd bij de Grand Hotel Hairpin geraakt door Lewis Hamilton en crashte enkele honderden meters verder in de tunnel. De Ferrari-coureur, die bij de chicane tot stilstand kwam, wil dat Hamilton extra straf krijgt.

Dat Massa crashte komt omdat hij nadat hij door Hamilton geraakt werd ook even de bolide van Mark Webber toucheerde. "Ik denk dat Lewis te agressief reed. Hij moest me over de kerbstones passeren, eigenlijk ging het gewoon niet. In de tunnel kon ik door de beschadigingen aan mijn auto de ideale lijn niet houden en moest ik de race verlaten. Wat Lewis allemaal deed vandaag in Monaco, was ongelooflijk. Niet alleen bij mij, maar ook bij anderen," zei een verbitterde Ferrari-coureur.

Hij liet tegen Autosport weten dat Hamilton bovenop de drive-through en de 20 seconden straf na het aanrijden van Pastor Maldonado extra straf verdient. "Anders leert Lewis er niets van. De FIA moet er maar eens gewoon over nadenken. Zo leert hij het niet."