Totti wil Ancelotti bij AS Roma

AS Roma-aanvaller Francesco Totti is verheugd met de beschikbaarheid van Carlo Ancelotti. De coach werd gisteren ontslagen bij Chelsea na de wedstrijd tegen Everton.

Afgelopen seizoen werd Claudio Ranieri ontslagen bij de Romeinen, waarna Vincenzo Montella de taken overnam bij de Giallorossi. De clubleiding zou voor volgend seizoen echter een coach aan het roer hebben die over meer ervaring beschikt. Montella maakt afgelopen seizoen zijn debuut als hoofdtrainer.

Roma-vedette Totti liet aan Mediaset Premium weten de toekomst van de Romeinen rooskleurig in te zien. "Ik denk dat de nieuwe clubleiding veel impact zal hebben op de club. Deze week hebben wij (de spelers, red.) een gesprek met ze en zullen ze ons meer vertellen over de plannen", aldus Totti. Enkele weken geleden werd Roma door een Amerikaans consortium overgenomen, waarna de weg naar boven weer moet worden ingeslagen.

Verder liet de routinier weten dat hij Ancelotti graag als nieuwe trainer ziet: "Ancelotti naar Roma? Laten we het vooral hopen", vervolgt Totti. "Hij heeft altijd aangegeven graag nog een keer coach te zijn van Roma. Ik hoop dat ik hier dan nog speler ben op de dag dat hij aantreedt als coach", steekt Totti zijn voorkeur niet onder stoelen of banken.