McLaren getroffen door aanpak geblazen diffuser

Als het gebruik van de geblazen diffuser in de Formule 1 wordt beperkt dan zal McLaren naar eigen zeggen hard getroffen gaan worden. De Britse renstal haalt veel neerwaartse druk uit het verplaatsen van hete uitlaatgassen. In Spanje zou er door de FIA al een beperking opgelegd worden, maar dit is vooralsnog uitgesteld.

"Het is moeilijk te zeggen hoeveel het teams er last van zullen hebben. De laatste richtlijnen van de FIA houden echter wel in dat we wat aan prestaties zullen inleveren. Dat geldt echter ook voor onze belangrijkste rivalen. Ik weet alleen niet wie er meer last van zal hebben, zij of wij. Voorlopig lijkt het er echter op dat er in Spanje nog niets aan de hand is," zei director of engineering van McLaren, Tim Goss.

De renstal zal komend weekend in Barcelona weer wat nieuwe zaken op de auto's monteren. "Zoals altijd gaat de introductie van nieuwe onderdelen door. We nemen zo’n tien tot twaalf nieuwe onderdelen mee naar Spanje. Sommige zullen direct herkenbaar zijn, andere wat minder. Ons doel is om races en titels te winnen en daarvoor moeten we het gat met Red Bull dichten. Het lukt niet altijd. Zo hebben we in Turkije een nieuwe onderdeel van de auto gehaald, omdat ik er niet genoeg vertrouwen in had. We zullen dit voor Spanje opnieuw evalueren."