Didulica moet vrezen voor afkeuring

De kans bestaat dat Joey Didulica, reservedoelman van AZ, niet meer onder de lat zal staan in Alkmaar. De Australische doelman is revaliderende van een gecompliceerde nekoperatie.

Twee maanden geleden ging Didulica onder het mes en is sindsdien herstellende in Australië. Trainer Gertjan Verbeek twijfelt of zijn reservedoelman ooit nog in het doel zal staan van AZ en zijn oude niveau zal halen. "Bij Joey ging het om nekwerveloperatie en daar beginnen de artsen normaal gesproken niet gauw aan omdat het nogal risicovol is", zegt Verbeek tegen Voetbal International.

"Maar dit was pure noodzaak, anders hadden de gevolgen weleens ernstiger kunnen zijn", meent Verbeek. "Het is nu de vraag of die ingreep beperkingen met zich meebrengt. Joey is weer voor zichzelf aan het lopen en sporten. Als hij terug is in de groep, gaan we hem voorzichtig proberen op te trainen. Dat duurt ongeveer twee maanden, dus dan zit je alweer in de winterstop."

"Daarna heeft hij nog maar een half jaar van zijn contract voor de boeg, dus hij moet hier verstandig mee omgaan", aldus Verbeek. "Een andere mogelijkheid is dat Joey de laatste tien, vijftien procent niet haalt en dan kan hij zomaar afgekeurd worden. We zullen het geduldig moeten afwachten."