[Play-offs] FC Volendam, FC Den Bosch winnen

FC Volendam en FC Den Bosch zijn de play-offs om promotie naar de Eredivisie goed begonnen. Beide ploegen boekten een overwinning. FC Den Bosch won op eigen veld met 1-0 van Go Ahead Eagles, terwijl FC Volendam op bezoek bij MVV met 2-3 zegevierde.

In de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles was een speler van de verliezende ploeg verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Go Ahead Eagles-verdediger Wout Droste passeerde tien minuten voor tijd zijn eigen doelman.

Door de winst heeft Den Bosch komende vrijdag, tijdens de return in Deventer, genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde van de play-offs te halen. Daarin wacht een confrontatie met de nummer zestien van de Eredivisie, waar op dit moment Excelsior staat.

Volendam staat na vanavond met één been in de volgende ronde van de play-offs. In Maastricht won de ploeg met 2-3 van MVV. Melvin Platje, volgend jaar spits van N.E.C. Nijmegen, wist tweemaal te scoren. Dominique van Dijk scoorde de winnende treffer. Voor MVV deden Tosin Dosunmu en Malcolm Esajas iets terug.