Vinci treft Hradecka in finale Barcelona

Roberta Vinci en Lucie Hradecka strijden bij het WTA-toernooi van Barcelona om de titel. De Tsjechische Hradecka klopte Sara Errani uit Italië met 6-1, 7-5. Vinci, als zesde geplaatst in Barcelona, was op het Catalaanse gravel met 4-6, 6-4, 7-6 (4) te sterk voor de Spaanse Laura Pous-Tio.

Hradecka had in de eerste set geen enkele moeite met Errani. De Tsjechische overklaste de nummer vijf van de plaatsinglijst en liep ondanks een haperende service snel uit naar 6-1. In het tweede bedrijf gingen zeven van de twaalf games tegen de servicerichting in. Hradecka besliste het duel in de twaalfde game met haar vierde break van de set.

Vinci had aanmerkelijk meer moeite met de verrassende Pous-Tio. De Italiaanse favoriete verloor de eerste set, maar vond een extra versnelling in het tweede bedrijf. In de beslissende set had Pous-Tio lange tijd de voorsprong, maar vocht de Italiaanse zich knap terug. In de beslissende tiebreak nam de Spaanse opnieuw een mini-break voorsprong, waarna Vinci haar met een paar goede punten alsnog opzij zette.