Aanvoerder Lahm: "Ik ben wel een leider"

De kritiek van Arjen Robben dat Bayern München een leider mist, is niet in goede aarde gevallen bij zijn teamgenoten Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger.

Lahm, de huidige aanvoerder van Bayern, reageerde in TZ op de uitspraken van Robben. "Een leider is iemand die het gesprek aangaat en altijd goed speelt. Ik heb die eigenschappen en ik denk dat ik een goede aanvoerder ben. Ik weet niet wat de motivatie van Arjen was om dit te zeggen. Ik ga dat met hem bespreken."

Schweinsteiger sluit zich daarbij aan. "Ik ben hier al een lange tijd en iedereen luistert in de kleedkamer naar wat ik zeg", zei de 26-jarige middenvelder. Daarmee zetten beide spelers zich af tegen Robben, die eerder zei dat Bayern München sinds het vertrek van Mark van Bommel een echte leider mist.

"Wij hebben nu een aanvoerder, maar Van Bommel was onze echte leider", zei Robben. "Daar ontbreekt het nu aan in onze selectie. Als het goed gaat, heb je dergelijke spelers niet nodig, maar wij hebben teveel wedstrijden uit handen gegeven."