Hartogs moet weg als bondscoach ijshockeyers

De Nederlandse IJshockeybond (NIJB) heeft besloten het contract met bondscoach Tommie Hartogs niet te verlengen. Dat maakte de NIJB vandaag bekend. Hartogs was vijf jaar actief als bondscoach van de Nederlandse ijshockeyers.

Voor de trainer komt het besluit van de bond als een verrassing, maar Hartogs begrijpt dat een periode van vijf wereldkampioenschappen lang is geweest. Met het Nederlands team eindigde Hartogs op het laatste wereldkampioenschap van divisie 1 als vierde in de groepsfase. Volgens de bond heeft dat resultaat niet meegespeeld in het besluit om het op 30 april aflopende contract niet te verlengen.

Het bestuur van de bond wil met het aantrekken van een nieuwe bondscoach een impuls geven aan het nationale ijshockeyteam. Het is nog onduidelijk wie Hartogs gaat opvolgen als bondscoach.

Hartogs heeft wel aangegeven dat hij zich wil blijven inzetten voor de ontwikkeling van de ijshockeysport. De 41-jarige Eindhovenaar speelde als speler al een belangrijke rol door op verschillende wereldkampioenschappen 45 doelpunten te scoren voor het Nederlands team.