Luuk de Jong: "Janko zit direct achter mij"

Marc Janko werd aan het begin van dit seizoen door FC Twente voor vijf miljoen euro overgenomen van Red Bull Salzburg. De dure aankoop zit de laatste tijd op de bank.

In juni 2010 tekende Janko voor vier seizoenen bij de regerend kampioen van Nederland. Maar die periode lijkt de Oostenrijkse spits niet in dienst te blijven bij de club uit Enschede. Trainer Michel Preud'homme geeft de voorkeur aan Luuk de Jong in de punt van de aanval. Aangezien Janko te duur is om als bankzitter te gebruiken, zal er iets moeten veranderen. Maar wat Luuk de Jong betreft blijft de situatie zoals deze nu is.

De Jong kent een uitstekende ontwikkeling en vorm. Hij heeft het inmiddels al geschopt tot Oranje-international. "Misschien kun je wel zeggen dat ik nu eerste spits ben", zegt De Jong in De Telegraaf. "In ieder geval begin ik de laatste wedstrijden telkens in de basis."

In wedstrijden in de Champions League en Europa League begon De Jong ook vaak als basisspeler. De laatste tijd moet Janko vanaf de bank toekijken. "Maar ik zal moeten blijven knallen. Janko zit direct achter mij en ik moet oppassen dat ik niet minder ga presteren. Maar het helpt natuurlijk wel als ik dit soort beslissende goals maak", besluit De Jong.