'Sigthórsson moet El Hamdaoui opvolgen bij Ajax'

Kolbeinn Sigthórsson kan volgens VI.nl op de interesse rekenen van Ajax. De Amsterdammers houden rekening van een vertrek van Mounir El Hamdaoui in de zomer en de club heeft daarom een schaduwlijst opgesteld.

El Hamdaoui ligt sinds de aanstelling van Frank de Boer in de clinch met de trainer en de geruchten dat de spits wil vertrekken uit Amsterdam werden daardoor alleen maar sterker. Mocht de Marokkaan vertrekken, dan komt Sigthórsson in beeld. De IJslander lijkt haalbaar, aangezien zijn contract bij AZ volgend seizoen afloopt.

Ook Tim Matavz is in beeld bij Ajax, maar zijn komst lijkt minder reeël. De Sloveen heeft zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur en Napoli lijkt de grootste kans te hebben om de spits binnen te halen.

VI weet verder te melden dat Ajax komende zomer opnieuw een poging wil ondernemen om Dries Mertens naar Amsterdam te halen. De rappe buitenspeler van FC Utrecht was afgelopen winter ook al in beeld bij de Amsterdammers. Ook zou Lokomotiv Moskou inmiddels interesse hebben getoond in de Belgische aanvaller.