[Priméra Division] Uitslagen speelronde 33

Deze week stond er weer een volledige speelronde in de Primera División op het programma. Zoals gebruikelijk vind je in dit bericht weer een update uit de Spaanse competitie met onder meer de uitslagen en de actuele stand.

Sevilla boekt zwaarbevochten zege

Sevilla heeft een zwaarbevochten 3-2 zege geboekt op Villarreal, dat donderdag in de halve finale van de Europa League aantreedt tegen FC Porto. Sevilla blijft zevende. Villarreal staat vierde, maar laat na in te lopen op nummer drie Valencia. De derde plaats geeft direct toegang tot de Champions League, nummer vier moet voorrondes spelen.

Villarreal startte het duel niet in de sterkste opstelling met het oog op de halve finale van de Europa League en kreeg daarvoor direct de rekening gepresenteerd. Ivan Rakitic trof al na acht minuten doel uit een vrije trap. Even later verdubbelde Alvaro Negredo de score door een mooie pass van Diego Perotti over de uitkomende Diego Lopez te lobben.

Villarreal speelde aanvallend weinig klaar voor rust, maar kwam sterk uit de kleedkamer. De technisch vaardige ploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer en werd hiervoor al snel beloond. Voormalig aanvoerder van Valencia Carlos Marchena tekende vlak na rust voor de 2-1. Romaric bracht de marge vijf minuten later weer op twee goals.

In de tumultueuze slotfase scoorde Giuseppe Rossi de 3-2 en werd Marchena van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco legde het duel vlak voor tijd stil, omdat er telkens ballen in het veld werden gegooid. Hierna werd niet meer gescoord.

Nipte zege Barcelona op Osasuna

FC Barcelona heeft de voorsprong in de Primera Division weer vergroot tot acht punten. De Catalanen wonnen met e-0 van Osasuna. David Villa gleed in de 23e minuut een voorzet van Jeffren binnen. Lionel Messi maakte in de 87e minuut de tweede goal. Nummer twee Real Madrid had eerder zaterdagavond al met 6-3 van Valencia gewonnen.

Ibrahim Afellay speelde de hele wedstrijd voor Barcelona, dat met een veredeld B-team aan de wedstrijd begon. Messi, Xavi en Andres Iniesta vielen in de tweede helft, toen Barcelona het moeilijk had, in. Toen stond het al 1-0, maar Barça kon de wedstrijd vervolgens maar niet beslissen.

Osasuna, dat twee punten boven de degradatiestreep bivakkeert, kreeg zelfs behoorlijke kansen om terug te komen in de wedstrijd. Zover liet Barcelona het echter niet komen. Messi rondde in de slotfase een pass van Dani Alves af.