AZ gaat niet lukraak spelers verkopen

Van veel spelers van AZ lopen de contracten in de zomer van 2012 af. De Alkmaarders staan nu voor de keuze: verlengen of verkopen.

Dit geldt onder meer voor Brett Holman, Stijn Schaars, Nick van der Velden en Simon Poulsen. "Zonder op spelers afzonderlijk in te gaan, zijn er twee opties mogelijk: verlengen of verkopen", weet technisch directeur Earnest Stewart. "Dat zijn twee reële opties in de huidige financiële situatie van AZ. In het verleden heeft de club investeringen gepleegd om bepaalde spelers binnen te halen. We willen niet dat die jongens transfervrij de deur uitlopen."

"Op het moment dat er niet verlengd wil worden of we niet tot verlenging komen, gaan we voor de verkoop", vervolgt de technisch directeur. "In het uiterste geval kunnen we alsnog kiezen om een contract te laten aflopen, maar dat zal niet snel gebeuren. Vooral niet als er ooit een investering in zo'n speler is gedaan."

Het verkopen van spelers gaat echter niet ten koste van alles. "Uiteraard moet het wel overeenstemmen met onze sportieve ambities. We zullen niet lukraak spelers gaan verkopen", aldus Stewart op de website van AZ.