Super Mario nog dit jaar naar Nintendo 3DS

Super Mario beleeft dit jaar een nieuw avontuur in een spel voor de Nintendo 3DS. Volgens de Franse website Gameblog wil game-ontwikkelaar Shigeru Miyamoto er alles aan doen om de nieuwe Mario-game nog dit jaar op de markt te brengen.

Nintendo maakte begin dit jaar bekend bezig te zijn met een Super Mario-game voor de Nintendo 3DS. Miyamoto, de bedenker van het bekende gamepersonage, werkt samen met het team dat ook Super Mario Galaxy produceerde voor de Nintendo Wii.

Op dit moment voldoet de verkoop van de Nintendo 3DS niet aan de verwachtingen die Nintendo eerder had uitgesproken. De gamegigant wilde vier miljoen spelcomputers verkopen, maar zou naar schatting krap drie miljoen exemplaren verkocht hebben. Gamers zijn vooral teleurgesteld in de kwaliteit van de beschikbare spellen.

Super Street Fighter IV: 3D Edition wordt gezien als de beste game, terwijl bekende gameseries als Metal Gear Solid, Resident Evil, Super Mario en Professor Layton nog niet beschikbaar zijn. Deze werden in aanloop naar de lancering van de spelcomputer wel veelvuldig genoemd en getoond.