Button: "Uitstel seizoensstart goed voor McLaren"

Jenson Button is blij dat de Grand Prix van Bahrein dit jaar niet door kon gaan vanwege de onrust in de Arabische wereld. De Brit weet dat zijn team McLaren in deze extra weken tot de start van het seizoen veel werk heeft gezet om de Formule 1-bolide competitief te krijgen.

McLaren probeerde met de MP4-26 een innovatief concept uit met onder meer uitlaten die onder de sidepots uitkwamen. Het bedachte concept bleek echter in de praktijk niet te werken, waardoor het team op het laatste moment terugging naar een meer conservatief ontwerp van de auto. Dit pakte goed uit met een tweede plaats voor Lewis Hamilton en een zesde voor Button.

"Twee weken geleden tijdens de tests waren we net zo snel als Force India. Nu waren we maar liefst twee seconden sneller in de kwalificatie. We hebben echt ontzettend veel aan snelheid gewonnen. Als je kijkt waar we stonden met de auto en waar we nu staan, dat is gewoon indrukwekkend. Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt," zie Button tegen de Daily Mail.