Sauber: "Nieuwe diffuser in Spanje introduceren"

Het Formule 1-team van Sauber wil in Spanje een nieuwe diffuser op de C30 gaan introduceren. De Zwitserse renstal kan tevreden zijn over het tempo dat de auto in de race in Australië toonde, maar niet over het feit dat door een technische onvolkomenheid een zevende en achtste plaats in rook opgingen.

De diffuser en de uitlaten zijn volgens technisch directeur James Key de ontwikkelgebieden dit jaar. "We kijken naar alternatieven en we willen iets gaan introduceren als we overtuigd zijn dat het werkt, omdat het nogal nauw steekt. Als het mis gaat dan kun je veel problemen veroorzaken," zo meldt Key. "Het systeem dat we nu hebben is robuust en werkt prima, maar het is niet zo krachtig als enkele andere systemen die je in de pitstraat kunt zien."

"We hebben enkele oplossingen geprobeerd zoals deze op andere auto's te zien zijn. We kregen ze werkend, maar dan kregen we tegelijkertijd minder neerwaartse druk. Sinds die tijd hebben we wat zaken uitgevonden, waardoor we er nu weer naar kunnen kijken."