Villeneuve twijfelt aan motivatie Schumacher

Jacques Villeneuve twijfelt openlijk aan de motivatie van Formule 1-coureur Michael Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen keerde vorig jaar terug in de Formule 1 maar kon toen geen potten breken. Villeneuve twijfelt er aan of Schumi dat dit jaar wel zou kunnen.

"Ik heb zijn comeback met argusogen gevolgd. Hij is nog altijd fit en snel. Hij had wat tijd nodig, maar hij deed het niet slecht. Ik vraag me alleen af wat zijn echte drijfveren zijn. Zelfs na een matig resultaat, liep hij nog lachend rond," zei Villeneuve tege l'Equipe.

"Iedereen dacht dat hij wel even een seconde sneller zou zijn dan teamgenoot Nico Rosberg. Maar bij Ferrari was hij ook maar een tiende sneller dan Rubens Barrichello. In de herinneringen van mensen is het verschil echter steeds groter geworden," ging de Canadees verder.

Hij vindt Ferrari-rijder Fernando Alonso de grootste kanshebben op de titel. "Hij is een Spaanse stier, niemand kan hem stoppen. Hij haalt altijd het maximale uit de situatie en heeft aangetoond dat hij zelfs met een middelmatige auto kan winnen en een team vooruit kan stuwen."

De meeste circuits kunnen Villeneuve echter niet bekoren. "Je ziet niets. De tribunes staan veel te ver van de baan. Het publiek krijgt zo geen gevoel van de snelheid. De moed van de coureurs wordt daardoor niet gewaardeerd. Iedereen die een videospel speelt, denkt dat hij het ook wel kan."