Mario Andretti: "Kleinzoon Marco klaar voor de F1"

Volgens Mario Andretti is zijn kleinzoon Marco Andretti de enige coureur uit de Verenigde Staten die momenteel het talent heeft om goed in de Formule 1 uit de voeten te kunnen komen. De 25-jarige Marco rijdt momenteel in de IndyCar Series.

Mario Andretti vindt dat in 2012 met de terugkeer van de Verenigde Staten de tijd rijp is om weer een Amerikaanse coureur op het hoogste niveau te laten racen. "Het liefst had ik gezien dat er een beter beeld is uit welke jonge rijders er gekozen zou kunnen worden, maar op dit moment zie ik behalve Marco geen andere kandidaten die er klaar voor zijn. Ik zou graag zien dat hij weer eens fatsoenlijk zou kunnen testen na zijn sterke optreden in de Honda in Jerez in 2007," zei de 71-jarige Andretti die zelf in 1978 wereldkampioen in de Formule 1 werd.

De laatste Formule 1-race in de Verenigde Staten was in 2007 in Indianapolis. Het circus zal volgend jaar neer gaan strijken in Austin, Texas, waarmee er na Canada weer twee races op het continent zijn. Mario Andretti vindt het daarom tijd voor een Noord-Amerikaanse coureur in de sport. Hij wil dan ook dat Marco een kans krijgt om zich te bewijzen. "Als ze hem de tijd in de auto geven en hem op de juiste manier evalueren dan zou het goed voor de Noord-Amerika en de Formule 1 zijn."