Lancering 3DS in Japan


3ds

Na maanden wachten is het moment eindelijk daar. De 3DS is uitgekomen in Japan en daarbij hoort natuurlijk de drukte van een console-lancering. Mensen stonden uren in de rij om het zo gewilde apparaat te bemachtigen. Om 8:30 lokale tijd was het zo ver en werden de spelcomputers zo uit de schappen naar de toonbank gesleept.

3ds

Gisteren werd de 3DS al uitgepakt, maar wat zit er nou allemaal in? Naast het systeem zit er natuurlijk een oplaadkabel, Quick-Start Guide, stylus en handleiding bij. Als extra zit er een 2GB SD-kaart bij. De 3DS is 2,9 inch, bij 5,3 inch, bij 0,8 inch. Het weegt zo'n 226 gram en bevat 3 camera's (1 aan de binnen-, 2 aan de buitenzijde). Na een oplaadtijd van 3,5 uur kan je 3-5 uur spelen of 5-8 uur programma's gebruiken.

3ds

Dan heb je hem eindelijk in bezit en ren je naar huis om te spelen met, natuurlijk 3D-games, maar de 3DS heeft meer. Met de twee camera's op de achterkant kan je 3D-foto's maken die direct in 3D te bekijken zijn, met de motion-sensor, gyro-sensor en Circle-pad heb je nieuwe manieren om je games te spelen, de Spot- en StreetPass zorgen voor het wireless in contact staan met internet of andere spelers en met de eShop kan je altijd nieuwe software aanschaffen. Ook zullen er al handige programma's opstaan zoals een webbrowser of Mii-menu. Voor ouders zijn er de Parental Controls, waarmee functionaliteit beperkt kan worden.

Als je dit allemaal doorgelezen hebt en helemaal klaar bent voor de 3DS kan je hieronder de promo bekijken. Helaas moeten wij nog een maandje wachten op de 3DS.

Impressie van de wachtrijen voor de 3DS.