Spelen op de 3DS: neem geregeld pauze

Volgens een artikel in de Japanse krant Nikkei kan 3D niet alleen invloed hebben op mensen die gevoelig zijn voor reisziekte, maar ook op mensen die daar normaal geen last van hebben. Het kijken naar 3D staat er ook bekend om vermoeide ogen te veroorzaken.

In het artikel is ook te lezen dat kinderen van zes jaar en jonger geen 3D-spellen zouden moeten spelen, volgens sommige rapporten. Diezelfde artikelen beweren dat de technologie een negatief effect kan hebben op de ontwikkeling van het netvlies van de kinderen. Er moet wel gezegd worden dat deze uitspraak nog steeds in wetenschappelijke kringen onderzocht wordt.

De krant adviseert dat ouderlijk toezicht kan beperken wat een kind doet op 3DS, iets wat Nintendo ook gezegd heeft sinds de handheld is aangekondigd. Nintendo adviseert ook vaak pauzes te nemen zo gauw je vermoeide ogen begint te krijgen. Volgens het artikel in de Nikkei is een aantal game-ontwikkelaars ook gevraagd om verplichte pauzes in hun spel te maken om gebruikers zo te dwingen een rustperiode te nemen.

Nu staat er zo vaak een waarschuwing in de handleiding of aan het begin van een spel dat je pauzes moet nemen. Volg je deze raad op of ga je door tot je ogen dichtvallen?

Zelda 3DS
Dit oog wordt ook moe van ons